Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szabadságharcunk 51 Évfordulój
  2007-12-01 21:30:18, szombat
 
  Szabadságharcunk 51 Évfordulója


2007 október 21-én, vasárnap 10.00 órakor részt vettünk a Szent István Bazilikában a Kegyeleti Szentmisén melyet Szabó Géza esperes/kanonok celebrált. Az első sorok nekünk voltak lefoglalva, ahol mindannyiónk örömére sok 56-os bajtárs is velünk tartott. A Szentmisén való részvételünket ismételten v. Kellner Lajos bajtársunk szervezte meg, ezuttal is sikeresen. A szertartás egész lefolyása alatt v.Kellner Lajos, Balogh Barna, valamint egy másik bajtársunk Bocskaiban, díszőrséget álltak a főoltár jobboldalán. Szabó Géza esperes/kanonok úr beszédében könyörgött elhunyt és kivégzett bajtársaink lelki üdvéért. Kiemelte néhai Hornyák Tíbor és az ujpesti szabadságharcosok ragyogó tettét, amikor a Váci úton a várba tartó kiszbadított Mindszenty József hercegprímás urunk gépkocsiját harcosai biztosították. Ezúttal is köszönetet mondunk Szabó Géza esperes/kanonok úrnak a méltóságteljes szertartásért, mindazok nevében is, akik valahol a Tejúton várakoznak ránk. Köszönet úgyszintén Máté István főszertartás mester úrnak, aki a mise megszervezésében közreműködött.

2007 október 22-én, hétfőn, 14.00-kor gyülekeztünk a Műegyetemen. Az aulában 20 helyet foglalt le v. Kellner Lajos bajtársunk a Szabadságharcos (56-os Veteránok) Szövetsége részére.. A Megemlékezés 13.30-kor kezdődött. Dr. Sólyom László, a Köztársaság elnöke
mondott egy nagyszabású beszédet, melyben kifejtette, hogy az "ország még mindig nem tudja, hogy a kádári avagy a nagyimrei utat kövesse".
A Határontúli fiatalok szónoka egy roppant horderejű beszédben méltatta 56-ot. Kimutatta, hogy az ország felemelkedéséhez őszinte hazafias tettekre van szükség.
A ceremónia koszorúzásokkal végződött és a szokásosos-hagyományos felvonulással folytatódott a Bem térre. A beszédek elhangzása után a három korabeli Csepel gépkocsi - zsúfolásig telve - elidúlt a Kossuth térre: Margit híd-Szent István kört-Nyugati p.u.- Bajcsy Zsilinszkí
út- Nádor utca útvonalon. Mindhárom gépkocsi oldalai "Vesszen Gertő-Ruszkik haza" felíratokkal pompáztak, mig a Kossuth térre érkezvén a többi transparensek is felszínre kerültek.
A felvonulás jobbára 'békés' volt a tavalyihoz képest. Nagy beszédek hangzottak el s utánna nem történt semmi. Az országház ablakai sötéten hallgattak, de itt-ott árnyak mozogtak a függönyök mögött. A Kossuth téren Megemlékező programunk második aktusa befejeződött.

Ugyanezen a napon Magyaralmáson is emlékünnepély volt. A falu Fejér megyében van a Győri útról letérőben, mintegy 25 km-re Fehérvártól. Mint meghívott vendég ott voltam Liscsey Ferenc és OLáh Sándor barátaimmal. Pompás fogadtatásban és vendéglátásban volt részünk. Várpalotáról is jelen voltak barátaink/bajtársaink: Egerszegi Lajos az 56-os Szövetség várpalotaí és a Szabadságharcos Szövetség társelnöke, Schmidt Ferenc a Szövetség'tárca-nélküli minisztere' és Völgyi József szavalóművész, kedves nejével Marikával. Megható ünnepélyben volt részünk a Kopjafánál, amely méltó volt 56 szelleméhez. A légkör magában hordozta a nemzeti felemelkedés csodálatos rezgését, melyet mindannyian átéreztünk. Ezúton is köszönjük a meghívást Vas Istvánné polgármester asszonynak és Oszoli Jánosnak, a helyi 56-os Emlékbizottság elnökének.Végezetül koszorúztunk és elhelyeztük a megemlékezés virágait.

A helyi megemlékezés gazdag műsora a faluházban folytatódott, ahol Sinka Jenő bajtársunk, a fehérvári POFOSZ elnöke tartott egy képkiállítást a forradalom eseményeiről. Mindezt filvetítés követte "Szabadság-Szerelem" majd azt követően fáklyás felvonulás az 56-os Emlékhelyhez.

2007 október 23, kedd. A Tabánban gyülekeztünk a program szerint, 10.30-kor. Hideg szél támadt és arcunkba sodorta a jeges esőt. Az emlékmű méltóságteljesen állta a 'vihart' immáron 11 év elteltével. Az alkalomra az emlékmű alkotója; Ocsai Károly szobrászművész is csatlakozott hozzánk.A műsort levezette Schrötter Tíbor bajtárs, a Rabparlament elnöke. Előttünk a helyi I.ker önkormányzat tartott egy megemlékezést koszorúzással. 9.30-kor.Mindössze kb. százan gyűltünk össze.és 11.00 óra körül a himnusszal elkezdődött az ünnepély. Először fordúlt elő, hogy a Tabánban négy szervezet együttműködve emlékezett 56 dicső napjaira. A Szabadságharcos Szövetség, a Rabparlament, a Corvin-.közi Bajtársi Közösség és a Nemzeti Erők Szövetsége. Beszédet mondtak; Schrötter Tíbor, Szarvas József, Pongrátz Ödön és Ekrem Kemál György. Egy perces csendben emlékeztünk Hornyák Tíborra, aki még tavaly velünk emlékezett. Szózattal és koszorúzásokkal végződött az ünnepély. Noha nem voltunk sokan, de 56 méltóságát és üzenetét sikerült megőrizni és felfrissíteni.

14.00 órakor már a Corvin-közben voltunk, ahol éppen Wittner Mária beszélt, majd Morvai Krisztína vette át a szót. A szokásos tömeg éltette a szónokokat, akik mind, egytől-egyig, megfeleltek a várakozásnak. Sajnálatos, hogy Szövetségünk nem volt bejelentve, mint résztvevő. Amióta elhunyt Pongrátz Gergely egy űrt hagyott maga utát, melyet mindeddig senki sem tudott betölteni. Lassan Gyuri bajtársunk is hiányzott. Ez alkalomra nem tudott hazajönni Amerikából. Széna térre tartottunk, ahol már minden befejeződött, ha volt is valami rendezvény.

2007 október 25, csütörtök. Mivel a Kossuth tér le volt zárva, Várpalotára utaztunk a déli gyorssal, a Déli p-u.-ról. Liscsey Ferenc, Andrew Found (angol barátunk. Néhai Benedikti Daninak barátja) és jómagam. Andrew Found a Tabánban csatlakozott hozzánk. Tavaly is ott volt végig a Megemlékezések helyein. 56-nak és a magyarságnak lelkes híve.

2007 október 26-án pénteken reggel gyülekeztünk a város szivében a Galériában. v.Kellner Lajos és Bisztriczki Ferenc már korán reggel megérkeztek a Csepel gépkocsival, melynek tetején büszkén lobogott a Lyukas Zászló.Megérkeztek busszal Fehérvári Istvánék is, mintegy harmincketten. Felvonúltunk a közeli Thury térre; ahol az 56-os Emlékműnél lezajlott a méltóságteljes ünnepély, Schmidt Ferenc barátunk levezetésével.Himnusszal kezdődött, majd szavalatokkal folytatódott. Megemlékező köszöntést mondott, Szarvas József. Németh Árpád polgármester bejelentette, hogy a vár előterében eltemetett szovjet sírok el lesznek távolítva a temetőbe megegyezés eredményeképpen a budapesti orosz követséggel. A koszorúzások után átvonultunk az iskolához, melynek falán lévő Emléktáblát Fehérvári István és Nyirfás Dezső bajtársaink leleplezték. Mindketten mondtak remek beszédet. A koszorúzások után Berta József Emléktáblájánál pihentünk meg. Somlaí Sádor bajtársunk elmondta "Piros a Vér a Pesti Utcán" c. verset. Szarvas József méltatta Berta Jóskát - a Tigrist - aki harcostársa volt. A pufajkások kezébe került és 1958 január 2-án halt hősi halált az akasztófán. Koszorúzással intettünk búcsút Tigrisnek.

A harcok színhelye következett a 8-as úton. Az Emlékkőnél gyülekeztünk, ahol Schmidt Ferenc barátunk ismertette a harcok lefolyását, melyben 13 szovjet katona vesztette életét. A Csepel gépkocsi mindenütt ott volt velünk, Bisztriczki Ferenccel a volánnál, v. Kellner Lajos pedig a Lyukas Zászlóval.Völgyi József ismét egy szép verssel gazdagította a méltóságteljes megemlékezést. Koszorúzások következtek.

A temetőbe vonultunk, program szerint, Márton László bajtársunk sírjához. Kegyeletünket leróva Ujság Tíbor bajtársunk vezetésével elénekeltük a Szózatot és átvonultuk a Fekete Gyémánt Étterembe.Kb. 80-an voltunk ebből 32-en a PEK részéről foglaltak helyet.

A díszebédet az Önkormányzat adta, ismételve megtisztelvén 56 zászlóhordozóit. Egerszegi Lajos, az 56-os Szövetség, valamint a Szabadságharcos Szövetség társelnöke köszöntötte a vendégeket. Felszólaltak még többek között Fehérvári István, a PEK elnöke, valamint Schmidt Ferenc, (56 tárcanélküli Minisztere) Németh Árpád polgármester, (FIDESZ) Verseket mondtak Völgyi József és Somlai Sándor.
15 óra tájban fejeződött be az ebéd kötetlen beszélgetéssel.

Ez a riport koránt sem teljes. Nem tartalmazza a beszédeket terjedelmük miatt. De biztosíthatom az olvasót, hogy minden szónoklat
hazafias volt és hű 1956 -hoz. Magyarország jövője a fiatalság kezében van. Izzó parazsakat ápolunk 56 évfordulóin.

"NAGY MAGYAR TÉLBEN, PICIKE TÜZEK! MIT GONDOLTOK, HA ÖSSZEFOGNÁTOK?
AZ ÉGIG, A CSILLAGOS ÉGIG ÉRNE LÁNGOTOK! ÉS MINDEN IDEGEN RONGY BENNE ÉGNE!"

Szarvas József
London
2007 november 25
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szabadságharcunk, méltóságteljesen, felemelkedéséhez, megszervezésében, emléktáblájánál, szabadságharcos, koszorúzásokkal, zászlóhordozóit, eredményeképpen, méltóságteljes, megemlékezések, szobrászművész, részvételünket, vendéglátásban, emlékbizottság, beszélgetéssel, levezetésével, szavalóművész, együttműködve, koszorúzással, emlékünnepély, szavalatokkal, biztosíthatom, kegyeletünket, szertartásért, magyaralmáson, felfrissíteni, összefognátok, megemlékezést, harmincketten, képkiállítást, fogadtatásban, transparensek, felvonulással, megtisztelvén, biztosították, első sorok, szertartás egész, másik bajtársunk, főoltár jobboldalán, ujpesti szabadságharcosok, várba tartó, méltóságteljes szertartásért, mise megszervezésében, nagyszabású beszédet, kádári avagy, nagyimrei utat, roppant horderejű, ország felemelkedéséhez, ceremónia koszorúzásokkal, beszédek elhangzása, három korabeli, Szent István Bazilikában, Kegyeleti Szentmisén, Szabó Géza, Kellner Lajos, Balogh Barna, Hornyák Tíbor, Mindszenty József, Máté István, Sólyom László, Bajcsy Zsilinszkí, Vesszen Gertő-Ruszkik, Liscsey Ferenc, OLáh Sándor, Egerszegi Lajos, Szabadságharcos Szövetség, Schmidt Ferenc, Völgyi József, Oszoli Jánosnak, Sinka Jenő, Ocsai Károly, Schrötter Tíbor, Bajtársi Közösség, Nemzeti Erők Szövetsége, Szarvas József, Pongrátz Ödön, Ekrem Kemál György, Hornyák Tíborra, Wittner Mária, Morvai Krisztína, Pongrátz Gergely, Lassan Gyuri, Andrew Found, Néhai Benedikti Daninak, Bisztriczki Ferenc, Lyukas Zászló, Fehérvári Istvánék, Németh Árpád, Emléktáblát Fehérvári István, Nyirfás Dezső, Berta József Emléktáblájánál, Somlaí Sádor, Pesti Utcán, Berta Jóskát, Bisztriczki Ferenccel, Lyukas Zászlóval, Márton László, Ujság Tíbor, Fekete Gyémánt Étterembe, Fehérvári István, Somlai Sándor, NAGY MAGYAR TÉLBEN, PICIKE TÜZEK, CSILLAGOS ÉGIG ÉRNE LÁNGOTOK, MINDEN IDEGEN RONGY BENNE ÉGNE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Facebookon kaptam  Png cica  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png rózsa csokor  A boldog családok mind hasonló...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Png nő  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Jó éjszakát  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mindig jusson idő nevetni  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Egy lelki imádság  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reggel van  Bounty krémes  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Makszim Gorkij gondolata  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A sors  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mi lenne ha  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
első sorok, szertartás egész, másik bajtársunk, főoltár jobboldalán, ujpesti szabadságharcosok, várba tartó, méltóságteljes szertartásért, mise megszervezésében, nagyszabású beszédet, kádári avagy, nagyimrei utat, roppant horderejű, ország felemelkedéséhez, ceremónia koszorúzásokkal, beszédek elhangzása, három korabeli, többi transparensek, felvonulás jobbára, tavalyihoz képest, országház ablakai, függönyök mögött, napon Magyaralmáson, falu Fejér, 56-os Szövetség, légkör magában, nemzeti felemelkedés, helyi 56-os, megemlékezés virágait, helyi megemlékezés, faluházban folytatódott, fehérvári POFOSZ, forradalom eseményeiről, 56-os Emlékhelyhez, program szerint, jeges esőt, emlékmű méltóságteljesen, emlékmű alkotója, műsort levezette, megemlékezést koszorúzással, himnusszal elkezdődött, perces csendben, szokásos tömeg, déli gyorssal, magyarságnak lelkes, város szivében, közeli Thury, 56-os Emlékműnél, méltóságteljes ünnepély, temetőbe megegyezés, budapesti orosz, koszorúzások után, pufajkások kezébe, harcok színhelye, 8-as úton, harcok lefolyását, szép verssel, méltóságteljes megemlékezést, temetőbe vonultunk, ebéd kötetlen, riport koránt, beszédeket terjedelmük, fiatalság kezében, szabadságharcunk, méltóságteljesen, felemelkedéséhez, megszervezésében, emléktáblájánál, szabadságharcos, koszorúzásokkal, zászlóhordozóit, eredményeképpen, méltóságteljes, megemlékezések, szobrászművész, részvételünket, vendéglátásban, emlékbizottság, beszélgetéssel, levezetésével, szavalóművész, együttműködve, koszorúzással, emlékünnepély, szavalatokkal, biztosíthatom, kegyeletünket, szertartásért, magyaralmáson, felfrissíteni, összefognátok, megemlékezést, harmincketten, képkiállítást, fogadtatásban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.